Eks-dikatoren Manuel Noriega saksøker spillgiganten Activision

- Blir portrettert som en skurk som står bak en rekke fiktive kriminelle handlinger.

16. juli 2014 21:34

(PressFire.no): Tirsdagen denne uka valgte den tidligere dikatoren i Panama, Manuel Noriega, å gå til sak mot Activision. Det melder nettsiden Courthouse News Service.

- Tatt skade av framstillingen

- I et tiltak for å øke popularitet og øke inntektene for «Black Ops II» har tiltalte uten tillatelse brukt bilde og likheten til saksøker.

Videre heter det at saksøker har tatt skade av framstillingen i spillet da Noriega «blir portrettert som en antagonist som står bak en rekke fiktive kriminelle handlinger», som ifølge dokumentene lager et falskt inntrykk.

I saksdokumentene heter det også at dette ga Activision inntekter de ikke hatt klart å oppnå uten Noriega som skurk.

Ble stoppet av USA

Dikatoren Noriega styrte Panama med jernhånd mellom 1983 og 1989. I 1990 fikk USA mstoppet ham i en dramatisk militæraksjon i Vatikanets ambassade, hvor han hadde søkt ly.

I dag soner Noriega tre ganger tjue år for drap i et fengsel i Panama.

I «Call of Duty: Black Ops II» har Manuel Noriega en sentral rolle i det syvende oppdraget, hvor den fictive figuren Raul Menendez er målet.

Da spillet ble lansert i 2012 satte det salgsrekorder og omsatte for mer enn seks milliarder kroner i løpet av bare de femten første dagene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3