Eieren sparket alle «Skullgirls»-ansatte etter han fikk varsler om ufin oppførsel mot seg

Utgiverne tar med seg rettighetene og lover at utviklerne skal få fortsette.

3. september 2020 11:54

(PressFire.no): Det har vært en humpete vei for utviklingen av slåssespillet «Skullgirls» de siste månedene. Spillet fikk uønsket oppmerksomhet da det ble klart at spillskaper Mike Zaimont hadde oppført seg ufint mot flere ansatte i selskapet som utvikler spillet, Lab Zero.

Dette inkluderer både mobbing, trakassering, seksuelle kommentarer til kvinnelige ansatte og uønsket fysisk kontakt.

Dette skal ha ført til at styret i Lab Zero, som utvikler spillet, krevde at Zaimont trakk seg som studiosjef – noe han nektet å gjøre.

Zaimont eier hele selskapet alene og oppløste styret. Han skal så ha bedt de ansatte om å enten skjerpe seg eller forlate studioet innen mandag – noe som resulterte i at mange av de ansatte sa opp i protest.

Dagen etter ble det klart at utgiverne av spillet, Autumn Games, som også eier selve merkevaren «Skullgirls», brøt alt samarbeid med Lab Zero og Zaimont.

Sammen med utviklerne av mobilversjonen av spillet, Hidden Variable Studios, varslet de at de ikke lenger ville ha noe med Lab Zero å gjøre, som dermed står uten muligheten til å jobbe videre med spillet.

- Selv om Mike aldri har jobbet for Hidden Variable eller Autumn Games, så er oppførselen hans i direkte strid med våre delte verdier om respekt, anstendighet og profesjonalitet, skrev selskapene i en uttalelse.

Nå kommer meldingen om at Zaimont har sparket alle gjenværende utviklere i Lab Zero, selv de som valgte å bli igjen, ifølge flere Twitter-poster gjort av utviklerne.

Det er ikke dermed spikeren i kista for «Skullgirls», Autumn Games har nemlig sagt at de ansatte som slutter i Lab Zero skal få fortsette å lage spillet.

«Skullgirls» ble først utgitt i 2012 og har bare blitt mer og mer populært med årene. Faktisk er spillet så populært at det var spillet som hadde flest registrerte deltakere under årets EVO Online-turnering før turneringen ble avlyst.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3