EA vil puste liv i gamle serier

- Vi har 25 år med gode merkevarer.

19. august 2011 15:10

Electronic Arts har begynt å se i portfolioen for å se hvilke gamle serier som det kan være aktuelt å puste nytt liv i, det har EA-sjefen Frank Gibeau fortalt CVG.com.

- Vi har et par gamle serier vi ser på akkurat nå… tenker nytt og bringer dem tilbake, skal Gibeau ha fortalt under Gamescom i Tyskland.

- Vi har 25 år med gode merkevarer og jeg har jobbet på flere av dem i min karriere, som «Road Rash» og «Strike»-serien. Så jeg har et bånd til mange ting vi har gjort før.

Likevel mener han at det ikke holder å bare oppgradere spillene til dagens teknologi:

- På en måte har vi en regel som sier at vi må han virkelig god grunn for å hente noe frem igjen – hva kan du gjøre med det for at det skal føles friskt og bidrar til merkevaren, skal han ha sagt og brukte fjorårets «Medal of Honor» eksempel.

- Vi så på mer moderne temaer… krigen som skjer nå i motsetning til historisk krig. Det er grunnen til at vi hentet «Medal of Honor» tilbake.

Det først «Strike»-spillet kom i 1992 under navnet «Desert Strike» og fikk fire oppfølgere frem til 1997.   Det siste spillet i serien, «Nuclear Strike», kom i sin tid til PlayStation og er nå mulig å kjøpe på PlayStation Network. Motorsykkelserien «Road Rash» startet i 1991, og siste spill kom i 1999.

Ryktene om at Electronics Arts har fått det svenske «The Chronicles of Riddick»-studioet Starbreeze til å lage en ny versjon av kultklassikeren «Syndicate» har gått det siste året.

Mange trodde en avduking ville skje på årets E3 i Los Angeles, mens andre var helt sikre på at det ville skje under Gamescom i Köln denne uka – noe som ikke skjedde. Prosjektet har foreløpig kodenavnet Project RedLime, og EA har bekreftet at det er en gammel serie som revitaliseres.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3