EA: - Vi vil ikke at du skal bytte inn spillet

Bruktspill er en tannpine for spillbransjen.

28. juni 2010 13:32

Ifølge en ny rapport skal økende bruktspillsalg være skylden i et synkende spillsalg, skriver MCV.com. Rapporten fra Cowen and Company sammenligner spillsalget fra PlayStation 2 og den første Xbox-maskinen i 2003 med PlayStation 3 og Xbox 360, noe som avslører en nedgang på rundt 20 prosent. Men mer sjokkerende er kanskje at salgstallene for spillene i sin andre måned etter lansering har hatt en drastisk nedgang.

Siden 2001 har gjennomsnittet for spillsalg i sin andre salgsmåned gått ned med hele 62 prosent. Noen titler har enda større nedgang, hvor for eksempel «Final Fantasy XIII» hadde en nedgang på hele 92 prosent sammenlignet med den første måneden.

Cowen and Company mener nedgangen i andre salgsmåned skyldes det økende bruktspillmarkedet, hvor flere større butikkjeder nå tilbyr kundene å kjøpe brukte spill.

Spillgiganten Electronic Arts er ett av flere spillselskap som nå har satt i gang tiltak mot bruktspill. De fleste titlene fra selskapet vil nå ha en kode som knytter spillets nettjenester til din nettkonto på konsollen.

- DET Å TILBY ONLINESPILLING KOSTER

«Tiger Woods PGA Tour 11» (ute 1. juli i Norge) blir den første utgivelsen med det nye systemet - hvor koden som følger med spillet kreves for å få tilgang til å spille på nettet.

EA-sjef Peter Moore sa nettopp i et intervju med Kotaku at det jobbes aktivt med tiltak for at du ikke skal få lyst til å bytte inn spillet.

- En ting jeg må gjøre, og det er jobben til både meg, utviklerteamet og markedsføringsteamet, er å få deg til ikke å ville bytte inn spillet, sier Moore i intervjuet.

Moore vil endre vårt syn på verdien av digitalt innhold.

- Fra vårt perspektiv oppmuntrer det deg til å slå inn koden for å få deg i gang og få litt digitalt innhold, men også å se på digitalt innhold som et verdifullt tillegg til selve spillopplevelsen, sier EA Sports-sjefen.

For selv om vi har blitt vant til at det er «gratis» å spille online når du kjøper noen av EA sine spill, så er kostnaden av å tilby nettspilling ikke gratis for selskapene som tilbyr det.

- Det er ikke noe jeg har lyst til å fokusere på, men det er fremdeles en faktor at kostnadene av å tilby millioner av folk som spiller «Madden 10» muligheten til å spille på nettet ikke er ubetydelige, avslører Moore, og forteller videre at han tror bruktspillkundene vet hva de må gi opp når de kjøper brukte spill.

«Skate 3» hadde også en nettkode, men i det spillet var det bare deler av nettjenestene som var låst til koden. «Tiger Woods PGA Tour 11» blir det første spillet fra EA som låser all nettilgang til koden.

Men EA er ikke det eneste selskapet som nå satser på denne typen modell for å hindre bruktsalg. THQ hadde samme løsning med «UFC Undisputed 2010», som ble sluppet tidligere i år.


«Tiger Woods PGA Tour 11» slippes til PS3, Xbox 360 og Wii 1. juli.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3