EA vender tommelen ned for 3D-spilling

Vil heller satse hardere på Facebook- og mobilspill.

29. juli 2011 11:06

Sony slår fortsatt på stortromma, og hevder at spilling i 3D er fremtiden. Og understreker at fremtiden er her . Senere har også Nintendo blitt med i den tredimensjonale spillklubben, etter at de lanserte sin 3DS-konsoll tidligere i år.

Tungvekteren Electronic Arts har bare så vidt snust på mulighetene («Crysis 2» samt «The Sims 3» og «FIFA 12» - de to siste til 3DS), men slår nå fast at selskapet ikke har tro på 3D-spill – og heller satser videre på onlinefokuserte opplevelser. Og ikke minst: såkalte sosiale spill. Etter oppkjøpet av «norske» Playfish høsten 2009, og nå sist PopCap-avtalen verdt minst $ 750 millioner, ligger det i kortene at det betyr en stor satsning på mobil- og Facebook-spill videre. Enda mer enn i dag.

- Vi ser virkelig stor profitt på disse markedene (online- og «sosiale spill» – journ. merk), og veldig dårlig for 3D, så vi fokuserer på og bruker ressurser på nye innovasjoner, sier EA-sjefen John Riccitiello.

Anledningen var et årlig møte med EAs investorer, skriver GamesIndustry.biz.

For å være ærlig har vi ikke sett at 3D-spilling har tatt seg opp. Vi har ikke sett en stor økning i salget av 3D-tver som finner veien til stuene – i hvert fall ikke enda. Vi er ikke her for å drive frem et marked. Vi er her for å respondere på det kundene er på jakt etter, fortsetter Riccitiello.

Selv om det må fortone seg som bekymringsfullt for Sony og Nintendo å høre EA snakke om 3D på denne måten, er det ingenting som tyder på at de to plattformprodusentene har tenkt å gi seg med sin storsatsning. Denne uken ble det kjent at Nintendo forbereder et stort priskutt på sin 3DS-konsoll, og Sony avslørte under E3 planer om å rulle ut billige 3D-skjermer som skal gi flere muligheten til å oppleve spilling i tre dimensjoner.

Men det er lite trolig at EA blir en markant aktør innen 3D-spilling fremover, i lys av de ferske uttalelsene til John Riccitiello. EA-sjefen delte også sine tanker rundt 3DS, og hva som har ført til at konsollen har solgt langt dårligere enn forventet etter lanseringen.

- Det var oppfattet som «det neste store», det var klager om at konsollen forårsaker hodepine, kvalme og alt mulig slikt. Ærlig talt, jeg opplevde ikke noe sånt selv, men det var klager og den gjorde det ikke så bra som de hadde sett for seg.

Foto: David McNew/Getty Images/AFP/Scanpix

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3