EA utvider samarbeidet med Premier League

Får unik tilgang på statistikk og skal bidra til tv-sendingene.

22. juli 2010 18:32

I en pressemelding har EA Sports nå annonsert en utvidet avtale med Premier League og FIFA. Den nye avtalen gjør at EA Sports får tittelen som en såkalt teknologipartner. Det betyr blant annet at EA skal hjelpe til med statistikk og seerkommunikasjon under tv-sendinger.

Samarbeidet gjør også at EA får unik tilgang på spilleranalyse og statistikk, noe som kommer godt med i utviklingen av en enda mer realistisk fotballopplevelse i selskapets FIFA-serie.

-  Som følge av dette samarbeidet vil EA Sports utvide sitt forhold til fansen av Barclays Premier League med en eksklusiv utvidet opplevelse og større autensitet i EA Sports' fotballprodukter, står det i pressemeldingen.

Pressemeldingen forteller videre at EA Sports' Player Performance Index vil sponse Premier League Player Performance Index, noe som snart vil inkludere ny ytelsesdata som vil måle tid og avstandsmåling. Dette vil ifølge EA gjøre det mulig å trekke ut statistikk, som hvor hardt et skudd er, kraften på ballen idet en keeper redder den, høyden på et hopp, hastigheten på straffer og mer.

Men EA Sports skal også bidra direkte til det vi vil se på tv-skjermene når sesongen fra verdens største fotballiga snart starter igjen. Grafikken i tv-sendingene vil utvides med animasjon, interaktivt innhold og statistikk fra EA Sports.

Markedssjefen for Premier League, Richard Masters, mener fansen tørster etter slik statistikk.

-  Vi er ekstremt fornøyde med at EA Sports ville inn i dette samarbeidet som vil kommunisere med Barclays Premier League-fans på nye og oppfinnsomme måter. Fans tørster etter statistikk og informasjon - og det er noe som Premier League, sammen med EA Sports, vil tilby på et nivå som aldri har blitt sett i profesjonell fotball før, sier Masters.

Den nye avtalen skal tre i kraft allerede fra og med neste sesong av Premier League, som starter 14. august. Det betyr at neste års «FIFA»-spill fra EA  sannsynligvis får nyte godt av statistikk basert på kommende sesong.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3