EA sparker ytterligere fem prosent av de ansatte

29. februar 2024 11:02

(PressFire.no): For rundt et år siden mistet 775 personer jobben hos Electronic Arts – og nå varsler selskapet ytterligere storkutt.

I en ny runde med kutt sier EA at ytterligere 670 ansatte må gå – rundt fem prosent av alle som er i selskapet.

Som en konsekvens av dette legges hele Ridgeline Games ned. Studioet hadde jobbet på et narrativt drevet «Battlefield»-spill, men dette vil nå ferdigstilles av Criterion Games istedet.

Samtidig blir også Respawn Entertainments «Star Wars»-spill, som angivelig skulle være basert på «The Mandalorian»-serien, kansellert.

I en epost til de ansatte sier EA-sjef Andrew Wilson, som hadde en lønn på 219 millioner kroner i fjor, at selskapet nå skal fokusere mer på egne merkevarer, sportsspill og store onlinespill.

– Vi flytter oss vekk fra utviklingen av fremtidige lisensierte merkevarer som vi ikke tror kommer til å bli å bli en suksess i en bransje i endring, skriver Wilson.

– Dette økte fokuset gjør det mulig for oss å øke kreativiteten, akselerere innovasjonen og satse på de største mulighetene våre, inkludert egne merkevarer, sport og massive nettsamfunn, for å levere den underholdningen spillerne vil ha i dag og i morgen.

Wilson sier han skjønner at kuttene vil skape usikkerhet for de som har vært med på å dra lasset gjennom mange år.

– Jeg forstår at dette være utfordrende for mange som har jobbet med stort engasjement og lidenskap og gitt viktige bidrag til selskapet vårt.

– Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt til EAs pågående historie. Vi er et team som tar utgangspunkt i verdiene våre for å lede an i fremtidens underholdning, og jeg ser frem til det vi skal skape sammen. Takk for alt dere gjør.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3