EA, Sony og Facebook dropper verdens viktigste spillutviklerkonferanse

Får konsekvenser for norske utviklere.

25. februar 2020 13:44

(PressFire.no): Hvert år pleier tusenvis i spillbransjen fra hele verden møtes i San Francisco for å dele kunnskap og erfaring, samt gjøre avtaler og finne partnere for kommende spill.

Anledningen har også blitt brukt til å annonsere et og annet spill.

Avlyser planer

For noen dager siden kom beskjeden om at både Sony og Facebook (Oculus) trekker seg fra årets Game Developers Conference, som holdes i San Francisco mellom 16 og 20 mars.

Nå kommer også beskjeden om at også Electronic Arts dropper egne arrangementer på konferansen, og at de kommer kun til å være der for utvalgte møter. Sentralt har spillgiganten også advart ansatte om å dra.

Også Hideo Kojima velger nå å trekke seg fra en planlagt paneldebatt om «Death Stranding».

Investeringsfondet Kowloon Nights velger også å avlyse alle møter under konferansen.

Får konsekvenser for norske utviklere

Flere av de norske spillselskapene vurderer nå fortløpende situasjonen og om de heller skal bli hjemme.

Blant dem er «Mosaic»-aktuelle Krillbite.

- Hovedformålet vårt er å møte publishere og investorer for våre nye prosjekter, men så langt har det gått mye tregere enn vanlig å booke møter, sier daglig leder Jon Cato Lorentzen til PressFire.

- Det virker som mange sitter på gjerdet og ikke har bestemt seg for hvorvidt de skal dra ennå. Hvis vi ikke får bekreftet nok interessante møter før vi drar, vil vi og måtte vurdere å droppe GDC og finne andre måter å nå partnere på.

Også «Owlboy»-studioet D-pad Studio i Bergen bekrefter overfor PressFire at de nå følger situasjonen nøye.

Funcom bekrefter at de reduserer antallet som reiser, men at flere vil være tilstede på konferansen og gjennomføre møtene som planlagt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3