EA skrapet krigsspill lagt til Irak

Jobben med å selge spillprosjektet midt under Irak-krigen ble for vanskelig, innrømmer Danny Bilson.

10. august 2010 12:47

Danny Bilson, som nå jobber for THQ, forteller at han i løpet av tiden hos Electronic Arts jobbet med et skytespill med handling lagt til Irak. Spillet ble imidlertid for kontroversielt, og endte opp med å bli skrapet, sier Bilson i et intervju med CVG.

-  Mens jeg jobbet hos mitt forrige selskap (EA) måtte jeg dra til England midt under Irak-krigen for å prøve å snakke med dem om et spill vi endte opp med aldri å fullføre.

Bilson forteller at opinionen i USA var delt på midten i forhold til amerikanske styrkers oppdrag i Irak. I Europa var motstanden enda større, noe som til slutt førte til at arbeidet med spillet ble skrinlagt.

- Hvis du drar over Atlanteren, og er en samvittighetsløs amerikaner, møter du veggen. Eller du ender opp med ikke å få til et salg, sier Bilson til CVG.

Afghanistan er mindre kontroversielt, tydeligvis. I oktober slipper EA «Medal of Honor», et skytespill der du deltar i operasjoner mot Taliban på begynnelsen av 2000-tallet. Flerspillerdelen vil garantert få størst oppmerksomhet når spillet lanseres, for her kan du velge side og enten spille som de USA-ledede koalisjonsstyrkene – eller delta i onlinekamper som Taliban-soldat.

NB! Bildene i denne saken stammer fra «Medal of Honor», som slippes 14. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3