EA skal begynne å vise vinnersjansen for kortpakker i «FIFA Ultimate Team»

Blir åpnere om sjansen for å få sjeldne kort.

2. juli 2018 14:09

(PressFire.no): Electronic Arts skal begynne å vise nøyaktige vinnersjanser i «FIFA»-spillenes «Ultimate Team»-modus, hvor du må åpne pakker med fotballkort for å bygge laget ditt.

Det betyr at du får vite akkurat hvor stor sannsynlighet det er for å få de forskjellige «nivåene» av kort.

Dette kommer frem fra et intervju gjort av Eurogamer med EA Sports’ visepresident Daryl Holt.

- For Ultimate Team så vet du hva du får når du kjøper en pakke. Du får et satt antall gjenstander som er garantert, og vi skal starte å vise oddsen for hva du kan få, sier Holt.

Dette skal skje fra og med årets kommende utgave av spillet, «FIFA 19». Det er fortsatt uvisst om akkurat hvordan dette skal fremstilles, og hvilke korttyper du vil få prosentsatsen for.

Tidligere skreiv vi om forsker Rune Mentzoni, som brukte over 30 000 kroner for å finne ut av vinnersjansene på kortpakkene. Han fikk ingen av de beste kortene spillet har, såkalte legends-kort.

Han påpekte nettopp mangelen på informasjon om vinnersjansene, og at måten EA selger og markedsfører pakkene på som «drøye».

Debatten raser nå om slike kortpakker egentlig er en form for såkalte loot box-er, og følgelig om de kan være en form for gambling. I Nederland og Belgia er enkelte slike nå blitt forbudt, og blant annet har Valve stanset muligheten for å kunne bytte kosmetisk innhold i de landene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3