EA sier de har lov til å bruke Zlatan via spillerorganisasjonen FIFPro

Zlatan og Bale slår tilbake og sier de ikke er medlemmer.

25. november 2020 11:56

(PressFire.no): Det var på mandag at fotballstjerna Zlatan Ibrahimovic tok til Twitter for å varsle at EA har brukt ansiktet og navnet hans uten tillatelse i «mange år».

Saken virker å ha litt flere sider, dog. Ibrahimovic har selv vært med på å snakke opp spillet før, og er avbildet i en artikkel produsert av EA Sports om spillet hvor han holder opp spillerkortet med statistikken sin fra spillet.

I en generell presseuttalelse sier EA at de henter inn rettighetene fra en rekke plasser, inkludert spillerorganisasjonen FIFPro.

- Vi jobber med mange ligaer, lag og individuelle talenter for å sikre oss rettighetene til spillerutseendet for spillet vårt. En av disse er et langvarig forhold med den globale representanten av profesjonelle fotballspillere, FIFPro, skriver EA.

Ibrahimovic har svart på dette med å si at han ikke er medlem av FIFPro i det hele tatt.

Også Tottehams Gareth Bale twitret om Zlatan-«etterforskningen», der han skriver «interessant, hva er @FIFPro? #TimeToInvestigate». Det er usikkert om han mener også han blir brukt uten samtykke, men det skal vel litt til, all den tid han er filmet under en motion capture-seanse for spillet.

Tilfeldigvis sprakk nyheten om at tidligere Manchester United-stjerne David Beckham nylig inngikk en avtale med EA Sports, noe som ifølge The Mirror skal være en avtale verd mer enn 500 millioner kroner.

EA har respondert på dette med å si at summen er langt høyere enn det som faktisk er tilfellet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3