EA setter stopper for fandrevet «Battlefield 1942» og «Battlefield Heroes»

27. oktober 2017 12:58

(PressFire.no): Det var i fjor at fans pustet nytt liv i klassikeren «Battlefield 1942», for så å følge opp med en gjenoppliving av «Battlefield Heroes» i prosjektet «Revive».

I et år har de fått holde på og mange trodde at Electronic Arts godtok tiltaket fordi spillene ikke lenger var mulig å spille over nettet – mye fordi Gamespy-tjenesten la ned i 2014.

«Battlefield Heroes».

Nesten en million mister spillet de elsker

I en uttalelse fra The Revive Network Team hevdes det at advokatene til Electronic Arts har bedt dem om å legge ned prosjektet.

- Electronic Arts sine advokater har kontaktet oss og bedt pent om at i stopper med å distribuere og bruke deres merkevarer. Som diehard-fans av merkevaren kommer vi til å respektere bestemmelsene, heter den i en uttalelse fra teamet.

- Gjennom tre og et halvt år har Revive Network fylt et tomrom i hjertene til nærmere én million spillere ved å bringe favorittspillene tilbake fra de døde etter at nettløsningen hos Gamespy stengte.

- For bare noen måneder siden tok vi på oss å bringe tilbake flerspillerdelen for en fanfavoritt i «Battlefield Heroes». Reaksjonene fra folket for hva vi ville gjøre for tittelen har vært massive, og vi forventet aldri at skulle bli så store som de ble.

Nå stenges alle muligheter for nedlastinger fra The Revive Network.

Får frysninger av nostalgien

I brevet fra EA sin advokat heter det at selv om de liker entusiasmen og at de «også får får «frysninger av å fyre opp de klassiske spillene i «Battlefield»», så kan det ikke råde forvirring rundt deres involvering i disse spillene. 

Ifølge advokaten er det for lett å misforstå prosjektet som noe fra Electronic Arts eller DICE.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3