«Mass Effect 3» ut i «verdensrommet»

Sender ut svære ballonger opp til 35 000 meters høyde - med spillet inni.

17. februar 2012 13:58

(PressFire.no): For noen dager siden ble det sluppet en spillbar demo av det etterlengtede BioWare-spillet «Mass Effect 3».

Spillet er helt ferdig og i trykken, og kommer ut 8. mars.

Som et snedig PR-stunt skal utgiverne av spillet sende opp en rekke værballonger med en kurv som inneholder en fiks ferdig utgave av spillet allerede neste uke, i New York, San Francisco, Las Vegas, Berlin, London og Paris.

Electronic Arts mener de skal sende disse værballongene «opp i verdensrommet», men det er nok å ta i litt. At de kommer seg veldig høyt er det ingen tvil om, derimot, og med kamera på seg blir det nok flotte bilder, likt det du ser over.

Følg ferden på nett

Verstingballongene som er å få kjøpt på nett til dette formålet går opp til drøyt 115 000 fot (35 000 meter), noe som bare er en tredjedel av det som må til før forskere og astrofysikere prater om verdensrommet - eller Kármánlinjen, som den kalles.

Samtidig vil det være mulig å følge ballongene på nett via masseffect.com – de har nemlig også GPS-sendere i seg slik at det skal være mulig å finne spillene når ballongene etter hvert sprekker høyt der oppe.

En ting EA neppe har tenkt på er muligheten at disse spillene flyr ned til Somalia og blir plukket opp av pirater, som helt sikkert vil legge spillet rett ut på nettet. Eller at Space Pirates-ene fra «Metroid»-serien får tak i det. ARRRR!

Uansett, vi gleder oss til å se YouTube-klippene der en mengde svette nerder med GPSer slåss på en øde åker over en tidlig «Mass Effect 3»-kopi som har landet.

THQ prøvde også ballongstunt

La oss håpe det går litt bedre enn da THQ skulle promotere «Homefront» i fjor.

Selskapet slapp da løs ti tusen røde ballonger, men i stedet for å fly av gårde og lande pent i hendene til spillinteresserte California rundt (med en liten lapp som ga rabatt på spillet) endte hele bølingen ned i elver og vann i byen.

De lokale myndighetene ble ikke så utrolig fornøyde den gang, og ga THQ en bot på rundt 40 000 kroner for å ha forsøplet området.

Vi holder dere oppdatert om en av ballongene mot all sunn fornuft skulle flyte opp til Norge, eller om det hele går spektakulært feil. Slik som det gikk da disse folkene skulle sende opp ballonger til støtte for barnehjemsbarn.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3