EA legger ut kildekoden til «Command & Conquer» og «Red Alert» for fri bruk

Håper på kule modifikasjoner.

25. mai 2020 13:23

(PressFire.no): Electronic Arts tar på seg spanderbuksene når det kommer til «Command & Conquer»-remasteren som kommer neste måned.

Sammen med utgivelsen vil de også legge ut DLL-filene og kildekoden til både det originale «Command & Conquer» og «Red Alert».

EA sier de planlegger å slippe kildekoden og spillmotoren på en måte som tillater full kompabilitet med fan-prosjektene CnCNet og Open RA. Spillene blir dermed offisielt åpnet helt for fansen, og samtidig skal det også slippes et nytt kartverktøy.

Ønsket fra utviklerne er at fansen av spillene skal lage kule modifikasjoner til spillene. For å vise hva som går an med tilgangen til kildekoden har de lagd en tanks som skyter atombomber:

- Målet vårt er å gi ut kildekoden på en slik måte at det er virkelig gunstig for spillsamfunnet, og vi håper dette vil gi oss fantastiske prosjekter i årene fremover, skriver Jim Vessella på Reddit.

- Sammen med inklusjonen av en Map Editor, så vil disse DLL-filene hjelpe brukerne til å designe kart, lage egne enheter, bytte ut modellene, endre spillogikken og å endre på dataene.

Lanseringen av remaster-samlingen «Command & Conquer Remastered Collection» (og nå også kildekoden) er 5. juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3