EA kjøper «Titanfall»-studioet

Avalen er verd 3,6 miliarder kroner.

10. november 2017 10:55

(PressFire.no): Spillgiganten Electronic Arts kunngjør i en pressemelding at de har kjøpt Respawn Entertainment – studioet bak «Titanfall»-spillene.

«Titanfall 2».

- Verdensklasse

- Vi har selv sett verdensklasse-kaliber i Respawn som et utviklingsstudio med fantastisk visjon, mye talent og inspirerende kreativt tankesett, sier sjefen for Electronic Arts Andrew Wilson i meldingen.

Videre heter det at de gjennom samarbeidet rundt «Titanfall» hadde en «delt lidenskap for å flytte grenser og levere ekstraordinære og innovative opplevelser for spillerne».

Sjefen for Respawn, Vince Zampella, sier at målet da de startet studioet var å samle noen av de beste i bransjen og være en av de beste utviklerne av innovative spill.

Store tall

I avtalen betaler Electronic Arts 151 millioner dollar i rene kontanter – rundt 1,2 milliarder kroner med dagens kurs. I tillegg opptil 164 millioner dollar i aksjer til de ansatte. I tillegg ligger det en resultatbasert bonus verd 140 millioner dollar knyttet til framtidige utgivelser i avtalen.

Det er foreløpig uklart hvilke spill Respawn har i kjøkkenet, men det er kjent at de jobber med et actioneventyr i «Star Wars»-universet. «God of War»-skaperen Stig Asmussen er involvert i prosjektet.

Dette kommer i kjølvannet av at Electronic Arts nylig la ned «Dead Space»-studioet Visceral Games, som også jobbet med et actioneventyr i «Star Wars»-universet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3