EA i budkrig med Take-Two om Codemasters

Tilbyr 1,7 milliarder mer enn konkurrenten.

14. desember 2020 14:05

(PressFire.no): Nylig kunne Rockstar-eierene Take-Two Interactive fortelle at de har lagt inn et bud for å kjøpe Codemasters – en avtale som var forventet å gå gjennom (og anbefalt av sjefene i Codemasters).

Men nå kommer en mulig vending i den historien: Electronic Arts har nemlig mobilisert for å komme med et bedre tilbud, skriver blant annet Eurogamer og Sky News.

Spillgiganten skal ha jobbet med den sveitsiske banken UBS om et tilbud for Codemasters og tilbyr 6,04 britisk pund per aksje. Totalt utgjør det 1,2 milliarder dollar, rundt 10,4 milliarder kroner med dagens kurs.

Det er mer enn 1,7 milliarder høyere enn tilbudet til Take-Two, og nå anbefaler styret i Codemasters aksjonærene til å akseptere Electronic Arts sitt tilbud i stedet.

EA håper at avtalen kan signeres i løpet av første kvartal i 2021, men mye kan skje innen den tid.

Codemasters har spesialisert seg på bilspill i flere sjangere og slapp nylig «Dirt 5», men har også sikret seg «Project Cars»-studioet Slightly Mad.

Electronic Arts har selv «Need For Speed»-serien, hvor Slightly Mad Studios lagde en simulator-tilnærming med «Need For Speed: Shift».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3