EA hinter om «Mass Effect»-remaster

Har skiftet mening om å pusse opp gamle spill.

17. august 2016 14:27
Patrick Söderlund
(Foto: PressFire)

(PressFire.no): For et år siden sa en av EA-sjefene, Patrick Söderlund, at selskapet ikke var interessert i å gløtte bakover for å se om det var noen spill som kunne komme i såkalte remaster-utgaver.

- Jeg skal ikke lyve og si at vi ikke har kikket på det, men for oss så må vi veie opp hvor vi skal bruke ressursene våre. Er det bedre å lage en helt ny serie, eller skal vi remastre «Mass Effect»?, var låten på pipa.

Nå kan det se ut som notene er endret, og at EA likevel utforsker muligheten for å pusse opp noen av de gamle spillene sine. Det kommer frem i et intervju med Game Informer.

- Det ærlige svaret er at vi absolutt holder på å aktivt se på det, sier Söderlund på spørsmål om noe har forandret seg hos EA når det kommer til å pusse opp gamle spill, og spesifikt om det kan bety en «Mass Effect»-samling.

- Det som har endret seg er at det er beviser for at markedet har lyst på det (remastere), kanskje mer enn det var i fjor. Jeg synes det er helt klare bevis på at det er noe folk har lyst på.

- Jeg kan ikke annonsere noe her i dag, men du kan forvente at vi mest sannsynlig følger våre kolleger i Activision og andre selskaper som har hatt suksess med dette.

Videre sier han at EA kommer til å være veldig forsiktige med hvilke spill som eventuelt skulle fått en remaster-utgave. Nøkkelen er at en slik utgave må føles både lik og bedre samtidig.

- Det har vært spill som har kommet ut som har gjort dette skikkelig bra, og det har vært spill som kanskje ikke har vært like bra. Vi må bare prøve å sørge for at det vi gjør havner i «gjort dette skikkelig bra»-delen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3