EA har gitt en bedre pekepinn på hvordan Xbox One-salget går

Nesten fire ganger svakere enn PlayStation 4 de siste to årene.

14. mai 2018 16:22

(PressFire.no): For oss salgstallsglade har Microsoft vært litt kjedelige de siste årene. De oppgir nemlig ikke hvor mange konsoller de har solgt, og fokuserer istedet på «MAU» - månedtlig aktive brukere av Xbox Live og Xbox Game Pass.

Men EA steppet inn og ga oss en pekepinn. De kunne fortelle at deres interne estimater sa at det var solgt 55 millioner PlayStation 4- og Xbox One-konsoller til sammen ved utgangen av 2015.

Ettersom Sony faktisk gir ut tallene sine, ble da kalkylen at Microsoft hadde solgt 19,1 millioner Xbox One.

Nå har det samme skjedd igjen, og EAs toppsjef Blake Jorgensen forteller nå at totalen fordelt på de to konsollen ved utgangen av 2017 ligger på 103 millioner ifølge deres estimater.

Ettersom vi vet at Sony hadde solgt 73,6 millioner innen samme tid, betyr det i så fall at Xbox One hadde solgt rundt 29,4 millioner eksemplarer ved utgangen av 2017.

Om disse tallene stemmer, har Microsoft solgt 10,3 millioner konsoller de siste to årene, mot Sonys 37,7 millioner PlayStation 4-maskiner – som da altså har solgt nesten firegangeren i perioden.

Nintendo forventer å ha solgt nesten 38 millioner Switch-maskiner innen 31. mars neste år. Om Xbox One-salgene fortsetter i samme tempo skal vi ikke se bort fra at Switch passerer totalen til Microsoft-konsollen i løpet av året.

Det skal understrekes med tre streker at dette bare er estimater EA selv har gjort. Men en skulle jo tro at EA sitter på relativt grei info. Om deres tall stemmer, er dette de mest korrekte tallene vi har per dags dato for de tre konsollene:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3