EA har blokkert et helt land

Spillerne mistet alle spillene de hadde på Origin.

31. oktober 2016 11:17
Myanmar (Burma) er nabolandet til Thailand.

(PressFire.no): Noe av trøbbelet med å ikke kjøpe spillene sine fysisk, og heller kjøper de via nettjenester som Steam, Xbox Live, PSN, Eshop eller varianter av disse, er at du egentlig bare kjøper deg tillatelse til å «låne» spillet fra tilbyderen.

Så langt har det ikke vært store kontroverser rundt dette, og spill som er trukket fra tjenestene er for det meste fortsatt tilgjengelig for de som kjøpte spillene i utgangspunktet.

Men har du ventet på første «smell» for dette, kan det ha kommet nå.

Mistet spillsamlingen sin

Men da Origin-brukere i det øst-asiatiske landet Myanmar (eller Burma, om du vil) prøvde å logge seg på for å spille noen EA-spill i helga, fikk de beskjed om at EA rett og slett hadde blokkert hele landet fra tjenesten.

Spillene de hadde kjøpt var dermed ikke lenger tilgjengelige.

Det var Reddit-bruker Trivial_sublime som først dro saken ut i lyset, men det ser faktisk ut til at dette har pågått siden september.

Det hele skal være fordi USA innførte økonomiske sanksjoner mot landet (for tjue år siden), og EA måtte dermed føye seg etter dette. Steam og andre nettbutikker har derimot holdt åpent hele tiden.

EA svarer.
EA svarer.

Ikke lenger tilfellet

Men det stopper ikke der, for Obama overrasket mange da regjeringen i midten av september plutselig varslet at de skulle avslutte disse sanksjonene, noe EA tydeligvis ikke fått med seg.

At de startet sin egen variant av sanksjonene akkurat når USA stoppet sine, er et snedig sammentreff.

Det skal derimot ikke være noen spesifikk grunn til at EA måtte stoppe sine tjenester, siden sanksjonene bare var rettet mot spesifikke områder innenfor Myanmar. Som Reddit-brukeren sier, så kan han fortsatt bruke Netflix, Steam, Battle.net, Spotify og til og med motta pakker fra UPS.

EA selv har vært forholdsvis tyst inntil dette nådde toppen på Reddit, men nå har en talsperson har nå sagt at de ser på muligheten for å åpne opp for spillerne igjen.

Men praksisen rundt det å kjøpe lisenser for spill som åpenbart kan tas fra deg uten noen varsel eller spesiell grunn er herved dratt inn i lyset igjen. Og det er kanskje for det beste?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3