EA gir opp kampen mot Belgia

Slutter å selge «Fifa»-poeng.

29. januar 2019 15:32

(PressFire.no): Det var i fjor at Belgiske myndigheter begynte å slå ned på såkalte loot boxes, hvor både Blizzard Valve og 2K Games skrudde av i landet.

Men en aktør valgte å stå imot - Electronic Arts.

Dermed svarte det belgiske lotteritilsynet med å lansere en formell etterforskning, men nå kommer beskjeden om at Electronic Arts føyer seg og vil slutte å selge såkalte «Fifa»-poeng, noe som skjer allerede 31. januar.

- Etter samtaler med belgiske myndigheter har vi besluttet å stoppe salget av «Fifa»-points i Belgia, heter det i en melding på de offisielle sidene.

Man vil fremdeles ha muligheten til å spille «Fifa Ultimate Team», men det er slutt på muligheten for å kjøpe såkalte FUT-packs.

Fra 31. januar vil man kun ha muligheten til å tjene seg virtuell mynt ved å spille spillet i Belgia.

Loot boxes har vært svært omstridt etter at lotteritilsyn verden over har begynt å gå det i sømmene.

Også her i Norge har myndighetene satt loot boxes på agendaen og en rapport konkluderte i november med at visse loot boxes faller inn under dagens pengespillov.

Trude Felde i Lotteritilsynet bekrefter i en e-post til PressFire at de følger med på hva som skjer i andre land, men at de «avventer fortsatt det pågående lovarbeidet på pengespillområdet».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3