EA etterforsker om ansatt har solgt supersjeldne «Ultimate Team»-kort

Det etter at det dukket opp en bunke med eksklusive kort.

11. mars 2021 14:41

(PressFire.no): Det var i går at det dukket opp anklager om at en ansatt i spillgiganten Electronic Arts solgte eksklusive kort til «Utimate Team» til spillere som ønsket fordel i spillet.

Vedkommende skal ha solgt kort fra mellom 7500 kroner og helt opp til 20 000 kroner.

Et vell av supersjeldne og eksklusive kort var til salgs og inkluderte blant annet Ronaldo (R9), Ruud Gullit, Christiano Ronaldo, Cruyff og Vieira.

Det var Matteo Ribera som skal ha brukt en uke på å samle «bevis» rundt salg av kortene, noe han har dokumentert med bilder og publisert i en video.

Ettersom kortene er svært sjeldne, er det lite sannsynlig at en spiller kan ha så mange av disse suportkortene. Alle kortene skal også ha vært merket som at spilleren var den som først fikk tak i de.

Mange mistenker nå at det er en ansatt som har sikret seg kortene og selger.

Electronic Arts skriver i et innlegg at de har fått med seg anklagene og lover en grundig etterforskning.

Image

- Vi forstår at dette skaper bekymring for ubalansert spill og konkurranse, heter det i uttalelsen. Selskapet lover mer informasjon når de har mer å dele.

Foreløpig ligger det ingen konkrete bevis på at vedkommende jobber i Electronic Arts.

Å skaffe seg eksklusive spillere i Ultimate Team er svært vanskelig og kan være ekstremt kostbart – i forskningens navn brukte Rune Mentzonie 31 500 kroner på 651 kortpakker i spillet og fikk ingen toppspillere eller såkalte Legends-kort.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3