EA bøtelegger «Madden»-vinner etter rasistiske twittermeldinger

Må betale 25 000 kroner, og mister verdifulle poeng i seriespillet.

13. februar 2017 12:56

(PressFire.no): Tidligere denne måneden gikk den (så langt) største «Madden NFL»-turneringen av stabelen i Houston, Texas.

Turneringen var i regi av EA selv, og hadde hele 2,1 millioner kroner i premiepotten, med nesten 630 000 kroner øremerket til vinneren, som ble 29 år gamle Chris «Dubby» McFarland.

Nå viser det seg at McFarland har en lang liste med utbrudd på Twitter av rasistisk art bak seg, noe som ble plukket opp av de som fulgte turneringen. Og under selve konkurransen og i etterkant skal McFarland ha tweeted upassende meldinger på mikrobloggenettstedet.

Det har nå fått EA til å poste en uttalelse på sine nettsider, der de melder om at de har møtt spilleren for å si klart og tydelig at dette er uakseptabelt, i tillegg til å ha bøtelagt han med 25 000 kroner.

- Vi har høye forventninger for alle deltakerne i det kompetitive «Madden»-miljøet, og forventer positiv og ansvarlig oppførsel både på og av «banen», skriver EA i uttalelsen.

De upassende tweetene, som nå er blitt slettet, skal ha brutt retningslinjene som EA hadde lagt opp for turneringen, og som må godtas av spillerne for å kunne bli med.

Pengene som trekkes fra vinnerpotten skal brukes til å lære opp e-sportutøvere om hvordan de skal takle oppmerksomheten etter at de har blitt kjente gjennom spillene deres.

McFarland er også trukket 100 poeng i NFL Championship Series, et seriespill som fortsatt er pågående. Poengene opptjenes gjennom EA-turneringer fordelt på et år, og to av fire «Majors» er nå ferdigspilt.

Premiepotten her er på nesten 4,2 millioner kroner.

Personen som leder hele greia hadde 1000 poeng ved utgangen av 2016, mens McFarland ser ut til å bli vippet kraftig av pinnen med poengtrekket. McFarland vil ikke bli bannlyst fra fremtidige turneringer, og har skrevet en unnskyldning på Twitter, hvor han lover å forbedre seg i fremtiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3