EA: - «Battlefront 2»-salget ikke som forventet

Har solgt nær halvparten enn forgjengeren i samme periode.

31. januar 2018 03:05
EA-sjef Andrew Wilson.

OPPDATERING: Vi rapporterte først at «Battlefront II» hadde solgt ni millioner eksemplarer. Det stemmer ikke. Spillet har solgt syv millioner.

(PressFire.no): I natt la Electronic Arts ut sine kvartalstall for perioden oktober – desember 2017, og avslørte i den sammenheng hvordan det har gått med selskapets storsatsing i «Star Wars Battlefront II».

Det kan virke som om loot crate-oppstyret har hatt en effekt.

«Battlefront II»-salget har ikke vært det EA hadde håpet, men det er kanskje litt å ta i at det har vært i nærheten av en fiasko. Syv millioner eksemplarer har blitt solgt siden lanseringen i november, mens håpet til EA lå på åtte millioner.

Til sammenligning solgte det første «Battlefront» 13 millioner eksemplarer i den samme perioden etter lansering.

Til aksjonærene forklarte EA-sjef Andrew Wilson hva som hadde skjedd med spillet:

- Etter tilbakemeldingene og dataene vi fikk fra betaen og tidlige tester, så tok vi avgjørelsen om å ta vekk in-game-kjøpene før lanseringen, forklarte Wilson i investormøtet.

- Vi mente aldri å lage en opplevelse som kunne oppleves som urettferdig eller ha en manglende, klar, progresjon. Vi er heldige som har så lidenskapelige fans som sier ifra når vi gjør noe rett eller galt.

Mikrotransaksjonene i spillet skal derimot gjeninnføres «i løpet av noen måneder», uten at det er klart hvilke endringer som er gjort der.

EA fortalte samtidig at det neste «Star Wars»-spillet de skal gi ut sannsynligvis blir fra «Titanfall»-utviklerne Respawn Entertainment, som de kjøpte for knappe tre måneder siden for.

Planlagt lansering er i finansåret 2020, altså en gang mellom 1. april 2019 og 31. mars 2020.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3