E3 returnerer i år – men uten Microsoft, Sony eller Nintendo?

31. januar 2023 13:49

(PressFire.no): For første gang på fire år skal det igjen være duket for dataspillkulturens store huskestue: Electronic Entertainment Expo.

E3 skal gå av stabelen 13. juni og vare til og med 16. juni i år, men en fersk artikkel fra IGN vitner om at alt ikke er helt som det skal i kulissene hos arrangør ESA (Entertainment Software Association).

IGN siterer nemlig kilder som mener å vite av verken Microsoft, Sony eller Nintendo skal delta i år.

Oppmerksomme lesere husker kanskje at Sony droppet ut av E3 allerede i 2019, og det virker derfor som de skal fortsette å lene seg på online-presentasjonene sine fremover.

Microsoft sier på sin side at de skal kjøre et eget opplegg til sommeren der de skal vise kommende spill – og selv om det er usikkert om dette blir en del av E3-festlighetene, så sier Xbox-sjef Phil Spencer at de kommer til å legge det til en tidsramme som gjør det «beleilig for presse».

Nintendo har tradisjonelt sett kjørt både en nettpresentasjon og vært å ​finne på E3 med et eget område hvor man kunne spille kommende spill. Selskapet har ikke kommentert IGNs artikkel.

E3 har lenge vært dataspillenes svar på Cannes-festivalen, med hundrevis av nye spillannonseringer og en plass for presse og bransje å møtes – i tillegg til en viktig arena for spillutviklere og spillutgivere å bygge nettverk.

De senere årene har det derimot vært uro innad hos E3-arrangør ESA, noe som blant annet resulterte i at Sony trakk seg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3