E3 frykter ikke svineinfluensa

Arrangørene bak spillmessen E3 i Los Angeles forsikrer at sommerens arrangement ikke vil bli berørt av pandemitrusselen.

30. april 2009 09:26

I takt med at verden forbereder seg på å møte en dødelig influensaepidemi, foretas det også ekstratiltak rundt flere arrangement som samler mange mennesker.

Skulle smitten øke i omfang eksisterer det allerede planer om å kansellere kultur- og sportsarrangementer, også i Norge.

Festivalsommeren og fotballsesongen her til lands kan risikere å bli avlyst om smitten blir påvist i Norge, har helsemyndighetene allerede uttalt.

Hva så med E3, spillbransjens aller viktigste arrangement for lanseringer av nyheter?


- FØLGER HELSERÅD

E3-messen i Los Angeles går av stabelen i perioden 2.–4. juni. California er en av statene i USA som er mest utsatt for svineinfluensa. Arnold «The Governator» Schwarzenegger erklærte nylig unntakstilstand i staten etter at det ble påvist et dusin tilfeller av svineinfluensa i California.

Mange har de siste dagene spurt seg hvorvidt et arrangement som dette nå står i fare for å bli avlyst på grunn av smittefaren som oppstår ved at flere tusen mennesker samles i et digert konferansesenter.

Nå har ledelsen bak E3, Entertainment Software Association, snakket ut om problemstillingen.

- 2009-versjonen av E3 begynner å ta form etter planen. Offentlige helsemyndigheter foretar seg alle nødvendige tiltak og vi fortsetter å følge deres råd, uttaler ESA-talsmann Dan Hewitt til Joystiq.- Vi ser frem til et flott event og til å se deg i Los Angeles i juni, sier Hewitt som tilsynelatende tar pandemifaren med stor ro.

Los Angeles ligger bare noen hundre kilometer fra grensen til Mexico, et land det nå fra flere hold advares å reise til. Også UD har fulgt opp advarslene og fraråder nordmenn å dra til Mexico.

Sommerens arrangement i L.A. Convention Center vil samle 40.000 deltakere fra hele verden.

Onsdag kveld hevet WHO alarmnivået til fase 5, bare ett steg unna å bli kategorisert som en verdensomspennende pandemi, og ber samtidig alle land heve beredskapen.

Nøff said.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3