- E3 blir kansellert

11. mars 2020 11:06

(PressFire.no): Det er Arstechnica.com som hevder å ha det fra flere kilder i bransjeorganisasjonen og arrangøren ESA (Entertainment Software Association) at E3 2020 blir kansellert.

Kort tid etter at de mottok tipset skal utgiveren Devolver Digital ha lagt ut en Twitter-melding hvor de oppfordrer andre til å kansellere fly og hoteller under E3, som holdes i Los Angeles.

Ifølge den ene kilden var den opprinnelige planen å gå offisielt med kanselleringen tirsdag 10. mars, men av en ukjent grunn skjedde ikke det.

Foreløpig er det usikkert hva årsaken til en eventuell kansellering skyldes, men California har erklært unntakstilstand som følge av coronaviruset Corvid-19. Store arrangementer har derfor måtte kansellere som følge av smittefaren, og ESA fortalte forrige uke at de følger situasjonen nøye.

Det kommer kort tid etter at spillutviklerkonferansen GDC, som opprinnelig skulle bli holdt neste uke, blir kansellert.

Tradisjonelt sett har folk fra hele verden kommet til Los Angeles Convention Center i juni for E3 og i fjor telte messa over 66 000 deltagere.  

Det hører imidlertid til historien at E3 har mistet en rekke profiler de senere årene – Sony droppa E3 i fjor og var heller ikke på programmet i år. I tillegg har Electronic Arts flyttet sin stand til et arrangement ved siden av messehallene.

For en måned siden kom også beskjeden om at Geoff Keighley og sitt E3 Coliseum-show dropper årets E3.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3