E-sportspiller danket ut både Formel 1- og Indy500-stjerner i ekte billøp

Første gang «Sim-racere» fikk være med.

21. januar 2019 15:20
Enzo Bonito under trening.

(PressFire.no): For første gang har en e-sportutøver slått en «ekte» racingsjåfør i et ekte billøp, etter at «iRacing»-sjåfør Enzo Bonito slo racersjåførene Lucas di Grassi og Ryan Hunter-Reay.

Di Grassi kjørte tidligere Formel 1 for Virgin Racing og Audis WEC-lag, men i disse dager konkurrerer han i Formel E-klassen. Hunter-Reay vant på sin side IndyCar 2012.

Bonito spiller for racingspill-laget Team Redline, som skryter av å være det mest suksessfylte e-sportlaget innenfor racingkategorien noensinne.

Bragden skjedde under 2019-utgaven av «Race of Champions» på Mexico Grand Prix Circuit, et årlig event hvor topputøvere innen flere motorsportgrener blir invitert til å kjøre om kapp.

Motorsportindustrien har omfavnet e-sport i langt større grad enn de fleste andre sporter og idretter, og inviterer ofte e-sportutøverne, eller «Sim-racere» som de kalles, til å være med på større samlinger.

Dette er derimot den første gangen Sim-racere får være med på Race of Champions, og det gikk jo helt fint, det.

I to videoer postet på Twitter ser vi Bonito slå Di Grassi med nesten 0,7 sekunder, før han knuste Hunter-Reay med 1,3 sekunder.

Les også: Tyskland gjør bilspill til en fullverdig motorsport.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3