E-sportforbundet stanser VM-kvalik på «sportslig grunnlag»

Forsvarer valg av omstridt Smiths venner-arena.

13. august 2021 17:09

​​(PressFire.no): Det er i en pressemelding lagt ut på sine hjemmesider at Norges E-sportforbund (NESF) varsler at kvalifiseringen til VM i «CS:GO», som skulle gå av stabelen om kort tid, utsettes.

Kvalifiseringen høstet sterk kritikk og boikott fra en rekke klubber etter at denne skulle foregå på Oslofjord Convention Center, et senter som eies av Smiths venner.

Bakgrunn: Norges E-sportforbund legger VM-kvalifisering til Smiths venner-eid arena – nå boikotter flere lag.

Turneringen avlyses fordi forbundet finner det sportslig uforsvarlig å gjennomføre den, fordi for mange lag har valgt å ikke delta.

NESF-president Thomas Breen skriver at forbundet gjorde et veloverveid valg da de valgte arrangementsplass, og at de har brukt mye tid på å diskutere verdier med Oslofjord Convention Center.

– Valget av lokasjon for finalen i kvalifiseringen har vært et veloverveid valg fra Norges E-sportforbundet sin side, skriver Breen.

– Jeg hadde gledet meg til et stort og synlig arrangement for å markere e-sporten i Norge, på en lokasjon hvor vi tydelig kunne markert våre verdier og holdninger, blant annet med pride-flagg på hele arenaen på Oslofjord Convention Center. 

I pressemeldingen står forbundet fast på at de mener Oslofjord Convention Center hadde vært en passende plass å arrangere turneringen på, selv om klubbene som har trukket seg har vært enstemmige i at holdningene til eierne ikke samsvarer med deres egne.

– Styret i Norges E-sportforbund mener at Oslofjord Convention Center som arena kunne gitt en anledning til å kommunisere e-sportens verdier tydelig, skriver NESF.​

Gjennomføringen av kvalifiseringen henger nå i en tynn tråd, men forbundet sier de skal forsøke å få i stand en online-variant.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3