E-sport under OL skal nå under lupen

IOC inviterer industrifolk for å utforske potensielle synergier.

2. juli 2018 12:14

(PressFire.no): IOC (Den Olympiske Komité) og GAISF (Global Association of Internatioinal Sports Federations) skal avholde et forum for å diskutere e-sport og OL.

Utvalgte e-sport-spillere, utgivere, lag, media, sponsorer og event-avholdere er blitt invitert for å diskutere og utforske eventuelle «synergier».

«Forumet» består av en rekke debatter, foredrag og intervjuer. Blant annet skal det foregå debatter om likestilling, hva som definerer OL, og intervjuer med blant annet folka bak strømmetjenesten Twitch.

- E-sport-forumet vil gi en viktig og ekstremt verdifull mulighet for oss til å forstå e-sport bedre, innvirkningen det har og utviklingen som sannsynligvis kommer, slik at vi sammen kan vurdere måter som vi kanskje kan samarbeide på, sier president i GAISF, Patrick Baumann.

Diskusjonen om e-sport skal bli en del av OL har pågått en liten stund nå, og flere aktører har dyttet på for at det skal bli en realitet. Dette kan være det neste steget for at det blir en realitet.

Tidligere ble det klart at e-sport skal bli en medaljegren under Asialekene i 2022, som er det største flersportslige arrangementet etter nettopp OL, og som også støttes av IOC.

- Den olympiske komité i Asia har alltid vært fokusert på arven, utviklingen og forbedringen av asiatisk sport, sa presidenten i Den Olympiske Komité i Asia, Ahmad Fahad Al-Sabah for et år siden.

E-sport-dagen som IOC og GAISF nå skal avholde kommer som en følge av det olympiske toppmøtet som ble avholdt i oktober i fjor. Der var e-sport et av hovedpunktene i debatten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3