Anklager Super Mario for å støtte pelsnæringen

Dyrevernsorganisasjon med blodig svertekampanje.

15. november 2011 11:10

(PressFire.no): Det er den amerikanske dyrevernsorganisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) som nå går til frontalangrep på verdens mest kjente spillfigur – Mario.

De har satt i gang en kampanje for å understreke «grusomhetene» som foregår i «Super Mario»-spillene.

Det er en såkalt Tanooki-drakt til Mario som har sjokkerte dyrevernerne. Organisasjonen mener at Tanooki-drakten, som får Mario til å ligne på en mårhund, sender ut signaler om at det er greit å gå med pels.

Drakten gir Mario ekstra krefter og var med i det gamle spillet «Super Mario Bros. 3», men det er i anledning det nye Nintendo 3DS-spillet «Super Mario 3D Land», hvor drakten gjør comeback, at det har rent over for PETA.

- Når Mario er på et oppdrag for å redde prinsessen har han brukt alle midler for å bekjempe fienden – til og med å ta på seg skinnet til en mårhund som gir ham spesielle krefter, skriver de på nettsiden og fortsetter:

- Tanooki er kanskje bare en «drakt» i Mario-spillene, men i det virkelige liv blir mårhunder flådd levende for pelsen. Ved å kle på seg Tanooki sender Mario et signal om at er OK å ha på seg pels.

For å understreke poenget har PETA også laget et nettleserspill som er inspirert av Mario, bare at du denne gangen spiller en flådd mårhund som skal ta tilbake skinnet sitt fra Mario.

I spillet er virkemidlene i kjent PETA-stil ganske voldsomme, hvor det blant annet drypper blod fra Mario.

Det har ikke blitt forklart hvor mårhunddrakten til Mario egentlig kommer fra, men de fleste er nok enige i at det ser mer ut som han er kledd i en slags one-piece enn pels.

I Wii-spillet «Super Paper Mario» insinueres det at drakten faktisk ikke er av ekte skinn. Figuren Francis, en supernerd som fungerer som en boss i spillet, forklarer at han godt kunne tenkt seg en «Tanooki-drakt i ekte skinn».

I spillene blir Mario transformert til en Tanooki-Mario ved å plukke opp et grønt blad fra Tannoki-treet. Treet har for øvrig også en mårhundhale, uten at treet har redegjort for anskaffelsen.

Mario er også kjent for å få spesielle krefter fra en biedrakt, men forklarer heller aldri hva han har gjort med biene for å få den.

Det må påpekes at PETA nå har får mye oppmerksomhet ved å bruke sterke virkemidler i et angrep på en av verdens mest kjente spillfigurerer - en taktikk som ikke er helt ukjent for den amerikanske dyrevernsorganisasjonen.

De har tidligere også angrepet kokespillet «Cooking Mama» for å fremme sitt synspunkt mot kalkunindustrien

Oppdatering: En Nintendo-representant har nå uttalt seg om saken til Eurogamer.net.

-Mario skifter ofte utseende til diverse dyr og objekter i spillene. Disse inkluderer en frosk, en pingvin, en ballong og en metallisk versjon av seg selv. Disse uhøytidelige og morsomme transformasjonene gir Mario forskjellige egenskaper og gjør spillene morsomme å spille.

- De forskjellige formene Mario tar er ikke en erklæring utenom spillene i seg selv, skal en Nintendo-representant ha sagt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3