Dungeon Siege er tilbake!

Nå også til konsoller.

7. juni 2010 20:03

Square Enix annonserer nå at det blir gjensyn med Dungeon Siege-serien. Det er «Alpha Protocol»-aktuelle Obisidian Entertainment som skal utvikle det tredje spillet i serien.

De to foregående spillene har vært utviklet eksklusivt for PC, men utgiveren kan nå annonsere at serien for første gang også kommer til konsoller. Nærmere bestemt Xbox 360 og PlayStation 3.

Det var Gas Powered Games som opprinnelig skapte serien, men selskapet har vært opptatt med strategiserien Supreme Commander de siste årene.

Les også: Anmeldelse av «Alpha Protocol».
Les også: Anmeldelse av «Supreme Commander 2».

CO OP FOR FIRE

Men selv om det er nytt studio bak det nye spillet bedyrer Square Enix i pressemeldingen at utviklingen vil skje under oppsyn av Gas Powered Games og seriens skaper, Chris Taylor, som også stod bak Fallout-serien i sin tid.

Det påpekes at «de beste funksjonene» fra tidligere spill i serien vil bli ivaretatt, inkludert samarbeid for fire spillere.

Til høsten er Obisidian Entertainment i tillegg aktuelle med det nye Fallout-spillet, «Fallout: New Vegas».

«Dungeon Siege II» kom i 2005 og ble fulgt opp med en utvidelsespakke året etter som fikk navnet «Dungeon Siege II: Broken World».

I 2007 kom også «Dungeon Siege: Throne of Agony» til PSP og samme året ble det også sluppet en film basert på serien som fikk navnet «In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale» med Jason Statham i hovedrollen.

I regissørstolen satt den tyske kalkunregissøren Uwe Boll, som har blitt et relativt belastet navn når det kommer til filmatiseringer basert på spill. Filmen ble slaktet i utlandet og havnet aldri på kinolerretet i Norge.

«Dungeon Siege III» utvikles til Xbox 360, PC og PS3 og ingen slippdato er ennå annonsert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3