Duket for mer robotaction

Den seneste delen i Square Enix’ dystopiske fremtidsvisjon er snart klar for lansering. Se den rykende ferske «Front Mission: Evolved»-traileren som nå er sluppet i forbindelse med E3.

14. juni 2010 09:30

Det er gått mange år siden sist vi så noe til Square Enix sin robotstrategiserie «Front Mission». «Front Mission» er ikke videre kjent her i Europa da kun del nummer tre ble sluppet på våre breddegrader, og det er ti år siden nå. Siden den gang har de sluppet «Front Mission 4» til PlayStation 2 i USA og Japan, i tillegg til tre andre titler som aldri så dagens lys utenfor Japan.

Her finner du flere E3-nyheter.
Alle spillene som er bekreftet til E3 2010.

«Front Mission: Evolved» er det første spillet i serien som ikke er utviklet in-house hos Square Enix, men av Double Helix Games som består av gamle Shiny og The Collective-ansatte. Det er også til forskjell fra de fem andre «Front Mission»-spillene ikke et taktisk rollespill, men et tredjepersons actionspill.

Double Helix Games har før de satte i gang med «Front Mission: Evolved» utviklet «Silent Hill: Homecoming» og «G.I. Joe: Rise of the Cobra».

Handlingen i «Front Mission: Evolved» er satt til år 2171, 50 år etter «Front Mission 5: Scars of the War». En fremtid der menneskeheten bruker alle sine ressurser på å utforske verdensrommet ved hjelp av såkalte «orbital elevators». Den allerede spente situasjonen blir et par hakk verre da en av disse heisene blir sabotert av en ukjent faksjon med uante hensikter.

Det at Square Enix har valgt å sette bort en av sine klassiske serier til et vestlig utviklerstudio, er ikke uventet da de i senere tid har jobbet hardt for å markere seg ytterligere i Europa og USA. Både ved å slippe oppfølgere til allerede suksessfulle serier som Final Fantasy, men også ved å kjøpe opp Eidos og gi ut titler som «Just Cause 2».

Om Double Helix Games klarer å bevare noe av stemningen som vi har sett i de foregående «Front Mission»-spillene gjenstår å se, men skal vi dømme ut i fra E3-traileren som nå er sluppet så ser det ut til å bli en episk historie med svære roboter og enda større eksplosjoner.


«Front Mission: Evolved» slippes til 360, PS3 og PC den 14. september 2010.

Følg PressFire på Twitter for flere ferske E3-nyheter.

Se E3-traileren:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3