«Duke Nukem Forever» i PR-skandale

Truet journalister med sanksjoner.

16. juni 2011 14:54

Etter at en representant fra PR-selskapet The Redner Group PR truet spilljournalister med sanksjoner, har 2K Games nå valgt å droppe samarbeidet med selskapet.

Det er i kjølevannet av at det svært forsinkede «Duke Nukem Forever» denne uken fikk hard medfart av spillkritikere, at Redner truet journalister med sanksjoner (via Twitter).

- For mange gikk for langt med deres anmeldelser… Vi vurderer nå hvem som burde få spill neste gang og hvem som ikke får, basert på dagens gift.

- Dårlige karakterer er greit. Giftige anmeldelser er noe helt annet, skal han ifølge Gamasutra.com ha skrevet i en Twitter-melding som i ettertid er slettet.

Redner skal i ettertid ha bedt om unnskylding og skrev i en twitter-melding at han ikke representerte 2K Games da han skrev meldingen. I tillegg skrev han at meldingen kom som «en handling basert på følelser».

Likevel skal 2K Games nå ha avsluttet kundeforholdet og skriver i en twitter-melding at «2K games ikke støtter kommentarene til The Redner Group, og bekrefter at de ikke lenger representerer våre produkter».

«Duke Nukem Forever» har vært i utvikling i rundt 15 år, og har hatt en rekke forskjellige utviklere opp gjennom årene det har vært i utvikling. Da det endelig ble sluppet denne uken fikk det ekstremt hard medfart hos anmeldere.

Vår anmelder kalte det «uinspirert, kjedelig og rotete» og trillet terningkast 2. Det hører med til historien at PressFire først mottok spillet fra utgiveren 16. juni, seks dager etter at det havnet i butikkene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3