«Duke Nukem 3D»-komponisten saksøker Gearbox og Valve

Mener de bruker musikken ulovlig.

30. september 2019 14:21

(PressFire.no): Den originale komponisten bak musikken «Duke Nukem 3D» saksøker nå Gearbox, sjefen for Gearbox Randy Pitchford og Valve for brudd på opphavsretten.

Ifølge Robert «Bobby» Prince har utvikleren brukt musikken hans uten tillatelse og kompensasjon når de ga ut jubileumsversjonen «Duke Nukem 3D World Tour» (2016).

Det etter at Prince skal ved gjentatte forsøk ha fått til en dialog med Gearbox om musikken i spillet uten at de verken fjernet musikken eller var villig til å imøtekomme et krav om å bli enige om bruk.

Prince skal ha hatt dialog med Gearbox-sjefen Randy Pitchford allerede før lanseringen, hvor han skal ha bedyret at Prince «skulle bli tatt vare på».

Videre hevder han at Pitchford skal ha kommet med flere falske lovnader.

Komponisten skal også ha sendt Gearbox og Pitchford lisensavtalen mellom Prince og Apogee fra 1996 og ifølge Prince derfor også ha vært klar over rettighetene.

Prince har inkludert Valve i søksmålet fordi de har solgt spillet gjennom Steam – det på trossa av at han har bedte dem fjerne spillet på grunn av brudd på opphavsretten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3