Du vil snart kunne prøve ut Xbox-spill før du kjøper de

Strømming kommer til konsollene.

10. juni 2021 16:26

​(PressFire.no): Microsoft vil snart lansere sin strømmetjeneste (tidligere kalt xCloud) til Xbox-konsollene.

Til nå har tjenesten vært i en slags utvidet beta-testingsfase til telefoner, men nå skal den bygges inn i både Xbox-appen på PC og i Xbox Series S og X.

Dette vil ifølge Kareem Choudhry, sjef for skyspilling hos Microsoft, åpne opp for å prøvespille alle spill før du laster de ned.

Akkurat hvordan dette vil fungere, om utviklere vil sette en egen grense på hvor lenge folk kan teste spillene eller lignende, er ikke klart, men dette passer inn i tidligere uttalelser der Microsoft har gjort det klart at de vil gjøre det enklest mulig å bare starte et spill.

Funksjonen vil bli tilgjengelig senere i år, kunne Xbox-sjef Phil Spencer fortelle pressen i forkant av Microsofts E3-konferanse på søndag.

De lanserer også en egen strømme-dings til TV-er og monitorer som du kan plugge inn for å strømme, og xCloud vil også få en egen TV-app innebygd i mange nye TV-er framover.

Phil Spencer tok også sjansen på et lite spark mot Sony, som har begynt å lansere sine spill til PC:

– Akkurat nå er vi den eneste plattformen som gir ut spillene på konsoll, PC og i skyen samtidig. Andre gir ut konsoll-spillene på PC flere år etter, og krever ikke bare at folk kjøper maskinvaren først, men så tar betalt en gang til for å spille på PC.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3