- Du vil ikke ha en konsoll uten nettskyspilling

De er sinnssyke om de ikke inkluderer det i nye konsoller, mener nettsky-gründer.

13. oktober 2011 11:42

Firmaet OnLive fikk mye oppmerksomhet for et par år tilbake på grunn av sine tjenester for nettsky-spilling. Siden da har diskusjonen rast rundt spillkonsollenes fremtid.

Vil konsollene bli overflødige, og erstattet av smartere løsninger som ikke krever at du har en stor konsoll under tv-en?

Det er en interessant tanke, og nærmest en drøm for spillselskapene som sliter med piratkopiering.

- Sinnssyke om de ikke gjør det

Det var under en paneldebatt i Austin, Texas at Dave Perry ifølge Gamasutra.com skal ha svart på spørsmålet om neste generasjons konsoller burde ha nettskyspilling:

- De er sinnsyke om de ikke gjør det. Du vil ikke ha en konsoll som ikke har det, skal han ha sagt.

Videre skal han ha fortalt at han tror den konkurrerende tjenesten OnLive ikke overbeviste kundene fordi han mener de prøvde å selge systemet som en erstatning for konsollene.

- Jeg tror ikke OnLive har bevist noe enda, med unntak av at teknologien fungerer, skal han ha sagt.

Mediene er kritiske

Nettopp slike utfordringer har ført til kritikk mot tjenesten fra en rekke utenlandske spillmedier. Eurogamer.net konkluderte i sin anmeldelse med at «når det kommer til å erstatte konsolltilbudet, har det en lang vei å gå før det kan nå et stort marked.»

Til Dagbladet fortalte den tidligere Sony-sjefen Phil Harrison at «det ville være dumt å tro at Sony og Microsoft ikke ser på hvilken vei utviklingen nå går når de planlegger sine neste skritt i konsollsammenheng».

Uttalelsen kom da han var sjef for Atari og hadde innledet et samarbeid med OnLive.

I dag sitter han i styret hos den konkurrerende nettskyspillingtjenesten Gaikai sammen med Dave Perry.

Tas med en klype salt

Også i Norge gikk debatten mellom journalistene om OnLive og nettskyspilling er en revolusjon.

Aftenpostens Per Kristian Bjørkeng skrev i en kommentar at dette på lengre sikt kan bety slutten for konsollkrigen, mens VGs spillekspert Rune Fjeld Olsen var mer avventende og mente at man må ta lovnadene fra OnLive med en klype salt.

I dag har ikke OnLive vært noen umiddelbar gigantsuksess, men tjenesten finnes nå i deler av USA og England.

Foto: OnLive.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3