- Ingen ekstraavgift for å spille Call of Duty online

Activision rydder opp etter rykteflommen.

20. juli 2010 10:55

I går skrev vi om en mystisk video fra menyene i «Call of Duty: Modern Warfare 2» som kunne antyde at utgiveren bak denne populære spillserien forberedte en abonnementstjeneste til det populære skytespillet. Videoen dukket opp bare tre dager etter at analytiker Michael Pachter oppfordret Activision å legge på en ekstra avgift for de som bruker onlinedelen av Call of Duty-spill.

12 millioner spillere sitter fortsatt og spiller «Modern Warfare 2» online, har Pachter regnet ut.

- Dette har sugd bort tilgjengelig tid som ellers ville blitt brukt på å spille nyinnkjøpte spill, uttalte Michael Pachter ifølge Industry Gamers.

Og det er bare en måned siden Bobby Kotick, sjefen for Activision, fortalte Wall Street Journal om sine drømmer som nettopp inkluderte en slik medlemsavgift for CoD-spillerne. 

- INGEN BETALINGSPLANER

Activision, og CoD-utviklerne Infinity Ward og Treyarch går nå bredt ut for å legge abonnementsryktene døde.

Dan Amrich fra Activision kaller innholdet i videoen en «glipp». Bakgrunnen for at en spiller fikk meldingen om at han befant seg i et medlemsområde på Xbox 360, med Microsoft-poengene lett tilgjengelig, skyldes en feil, skriver Amrich på bloggen sin.

- Siden du kan få tilgang en fornying av LIVE-medlemskapet ditt fra «Modern Warfare 2»-menyene, ser det ut som om data har blitt låst mellom to deler av LIVE, skriver Amrich.

Robert Bowling, som representerer Infinity Ward, skriver på Twitter at du skal kunne spille Call of Duty- og Modern Warfare-spill akkurat som før, også i fremtiden.

- For å være klar: Ingen trenger å betale for å spille Call of Duty eller «Modern Warfare 2»
i multiplayer, og ikke trenger du å gjøre det i fremtiden heller.

bloggen sin utdyper Bowling med å si «ingen slike planer om en pay-to-play-plan-betalingsløsning eksisterer for «Modern Warfare 2» eller noen andre Call of Duty (inkludert «Black Ops»).

«Call of Duty: Black Ops» lanseres 12. November og lanseres til PC, Xbox 360 og PlayStation 3. I tillegg utvikles det egne versjoner til Wii og DS.

Se E3-traileren her:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3