Du samler ikke på frimerker, sa du?

Disse nye fra Storbritannia endrer kanskje det.

7. januar 2020 14:59

(PressFire.no): Det britiske postvesenet kommer nå med en helt ny frimerkeserie med tolv frimerker som hyller landets spillkultur og rettmessige plass i spillhistorien.

Det er tolv ikoniske spill fra åtti- og nittitallet som får æren av å pryde frimerkene.

Spillene som pryder frimerkene inkluderer «Elite», «Sensible Soccer», «Wipeout», «Dizzy», «Worms», «Lemmings» o «Micro Machines».

Sist, men ikke minst blir Lara Croft og «Tomb Raider» hedret med hele fire frimerker – fra «Tomb Raider» (1996», «Adventures of Lara Croft» (1998), «Tomb Raider Chronicles» (2000) og «Tomb Raider» (2013)

- Storbritannia har vært ledende innen dataspillbransjen i flere tiår, sier Philip Parker fra det britiske postvesenet Royal Mail i annonseringen.

- I åtti- og nittitallet satt unge designere og kodet på nye datamaskiner og satte formen for bransjen med ikoniske spill. Vi feirer noen av milepælene på frimerker.

Representanten fra bransjeorganisasjonen UKIE, Dr Jo Twist, slår fast at de britiske dataspillene har blitt en «viktig del av det kulturelle fotavtrykket» og synes det er hyggelig å bli anerkjent på denne måten.

Frimerkene vil bli solgt i hele brett med alle tolv fra 21. januar og vil koste rundt 15 britiske pund, som med dagens kurs vil si rundt 180 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3