Du må skynde deg hvis du liker å spille «Mario Kart» på nett

Nintendo stenger nemlig flere online-tjenester.

27. februar 2014 10:41

(PressFire.no): To av tidenes bestselgende spillkonsoller mister snart det meste som har med nettspilling å gjøre.

Nintendo kunngjorde nemlig nettopp at de kommer til å stenge online-tjenestene til både Nintendo Wii og den håndholdte Nintendo DS, slik at alle nettmodusene til spill som støtter det blir deaktivert.

Det er relativt dramatisk - Wii har solgt over 100 millioner enheter, DS har solgt over 150 millioner. Og spillene som blir påvirket er også storselgere.

Ifølge Nintendo gjelder deaktiveringen alle tjenester som har det blå «Nintendo Wi Fi Connection»-merket, og da er det først og fremst snakk om en omfattende rekke spill (her er den fulle listen).

«Mario Kart Wii» er det spillet som har solgt mest til Wii-konsollen, hvis man ser bort fra «Wii Sports» som stort sett fulgte med maskinen. Flere store titler som mister online-støtte er «Animal Crossing: Let's Go to the City», «Super Smash Bros Brawl» og «The Last Story».

På Nintendo DS gjelder deaktiveringen også flere store utgivelser - «Animal Crossing: Wild World», «Diddy Kong Racing DS», «Mario Kart DS», «Metroid Prime Hunters», «The Legend of Zelda: Phantom Hourglass», flere titler i «Professor Layton»-serien og i «Pokemon»-serien.

Det som ikke blir deaktivert er nett-tjenestene bygd inn i selve maskinvaren - nettlesere, nettbutikker og YouTube-applikasjonene.

Og alle spillene det gjelder vil selvsagt fortsatt være spillbare offline.

Deaktiveringen skjer den 20. mai over hele verden. Ironisk nok lanseres «Mario Kart 8» til Wii U den 30. mai i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3