Du kan nå spille «Carmen Sandiego» rett i Google Earth

17. mars 2019 12:26

(PressFire.no): Google har blitt kjent for å lure inn morsomme småspill i tjenestene sine de siste årene – for eksempel ble det oppdaget et lite rollespill gjemt vekk i kildekoden til nettsiden i fjor.

Og nå kan du spille en variant av den populære spillserien «Where in the World is Carmen Sandiego» rett i nettleseren via deres Google Earth-sider (krever visstnok Chrome).

Her skal du jakte på Carmen gjennom forskjellige land i verden ved å snakke med folk i forskjellige byer og så prøve å finnne ut av hvor hun har reist videre.

Det er ikke lange greia, men Google sier det kommer mer innhold etter hvert.

Enkelte har forøvrig benyttet sjansen til å påpeke at spillindustrien ikke er så flink til å ta vare på gamle spill – dette er nemlig den eneste offisielle utgivelsen av «Carmen Sandiego» som er å spille i disse dager.

- De tidligere spillene i serien er kun spillbare på grunn av konservatorer, og selv da er det flere senere spill som kan være tapt for alltid, skriver Kate Willært på Twitter, og peker til at Facebook-spillet i serien for eksempel er helt borte.

- Det forrige spillbare «Carmen»-spillet kom på Wii Shop, som ble lagt ned tidligere i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3