Du kan bruke Vita som PS3-håndkontroller

Åpner for Wii U-aktige muligheter.

2. august 2011 13:18

Phil Rogers fra Sony bekreftet under en konferanse i Brighton denne uken at PSP-oppfølgeren kalt Vita også får et sett av funksjoner og muligheter som gjør at du kan bruke den til spilling på PlayStation 3.

- PS3 kan sende data til Vita, og Vita kan vise den. Du kan så bruke de unike funksjonene på Vita – som gyroskopet, den trykkfølsomme frontskjermen og den på baksiden – som kontroll til et PS3-spill, fortalte Rogers ifølge Eurogamer.

Videre fortalte han forsamlingen, som i all hovedsak besto av utviklere, at software kan kjøres både på PS3 og Vita, noe som forhindrer at PS3 må ta seg hele jobben. 

- Du ofrer dermed ikke prosessoren til PS3 for å få en rik opplevelse på Vita. 

Mye av det som Phil Rogers presenterte minner om funksjonene til Nintendos Wii U-konsoll. I første rekke ved at du får en trykkfølsom skjerm mellom hendene som kan integreres med «hjemmekonsollopplevelsen», samt gjennom muligheten til å streame innhold.

Spill på PS3, fortsett på Vita mens du sitter på toget

I Brighton ble det demonstrert hvordan du kan spille sammen på begge systemene. En versjon av «WipEout 2048» ble fyrt opp på håndholdtkonsollen, mens «WipEout HD» ble lastet inn på en PS3. Disse to spillene ble forenet via PlayStation Network, og etter litt ventetid fungerte spillene sammen (via WiFi og PSN).

Eurogamer skriver at selv om bildeoppdateringen var litt råere på PS3-versjonen og så hakket bedre ut sammenlignet med «WipEout» på Vita, var disse forskjellene bare minimale.

Når Vita lanseres vil PSN støtte flere tjenester som fungerer på begge plattformer - og binder dem sammen. Blant annet kan du få tilgang på data og sjekke resultatlister på begge plattformer. Også støtte for Remote Play vil være på plass når Vita slippes. Dette tillater deg å motta bildesignal fra PS3 i real-time. 

Continuation Play er navnet på en annen tjeneste som lar deg fortsette PS3-spillingen på Vita. Kjekt om du skal ta med deg et PS3-spill på en reise.

- Du kan lagre spillet på PS3, fortsette på Vita, finne lagringsdataen og dele denne mellom systemene – slik at du kan spille en tittel hjemme, ta det med deg på toget og fortsette der, sa han ifølge Eurogamer

Dette med Continuation Play er ikke et tilbud du finner på mange spill, i hvert fall ikke i første omgang. Men det «Diablo»-lignende «Ruin» – som ble annonsert under E3-spillmessen – er et slikt. Rogers hintet om at det er et par spill til, som foreløpig ikke er annonsert, som får støtte for Continuation Play. 

Han oppfordret samtidig utviklerne som var til stede på Brighton-konferansen om å utnytte disse tjenestene i fremtidige spill, og avslørte i samme slengen at det vil være mulig å patche inn ymse Vita-funksjoner i eksisterende PS3-titler.

PlayStation Vita skal etter planen lanseres i noen territorier før jul, men en Europa-dato er foreløpig ikke bekreftet. Den datoen kan vi få servert under GamesCom-messen i Tyskland som starter i midten av august. Prisen for Vita forventes å bli 2490,- og 2990,- (for henholdsvis versjonen med WiFi og den med WiFi/3G).


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3