Du har vel fortsatt igjen noen ferieuker?

«Football Manager 2013» har fått slippdato.

28. september 2012 10:23

(PressFire.no): Nordmenn elsker fotball. Det trenger du ikke å se lenger enn til spillsalgslistene for å forstå. I tredje kvartal erobrer «FIFA»-serien gjerne salgslistene, før den avløses av «Football Manager» på senhøsten.

Begge seriene renner inn på årlig basis. «FIFA 13» kom i går, og i dag ble det klart at «Football Manager 2013» dundrer til butikkhyllene for Windows og OSX den 2. november i år.

Samtidig skal ekstra ivrige trenertalenter få anledning til å tjuvstarte på en betaversjon hele to uker tidligere om de forhåndsbestiller spillet.

- Tilhengerne våre er veldig flinke til å prate med oss, og på toppen av ønskelista deres finner vi alltid en tidligere utgivelsesdato, skryter produsent Miles Jacobson i en pressemelding.

Demoversjonen de vanligvis utgir er det ingen rapporter om, og det vites ikke om betaversjonen for betalende kunder erstatter den.

Turbomodus og polert nettspilling

Årets avsnitt av den tradisjonsrike fotballserien ble avduket tidligere denne måneden, i en liksom-pressekonferanse som kan sees nederst på denne sida.

Blant de store nyhetene i år finner vi en nedribbet «Classic»-modus. Den automatiserer noen av de mest tidkrevende oppgavene så du kan spille kjappere sesonger.

Utfordringsdelen fra den håndholdte versjonen av spillet er også overført til hovedserien. Her må man løse spesifikke utfordringer, som å vinne skjebnesvangre kamper med alle proffene på sykestua eller å gå en halv sesong uten å tape. 

Sliter med pirater

Managerserien har gjennomgått store overhalinger de siste årene. Blant de største fokusområdene finner vi strømlinjeforming av grensesnittet og en stadig forbedret 3D-visning av kampene.

De britiske utviklerne mener til gjengjeld at piratkopiering har blitt en gedigen hodepine. Ni av ti skaffer seg angivelig Android-versjonen ulovlig, og skaperne Sports Interactive har lagt en slagplan for å tjene mer penger på mobilutgaven.

Mange av de samme tiltakene har berørt pc-utgaven. Produsent Jacobson har tidligere uttalt at finjusterte kopisperrer lot dem polstre studioet betraktelig.

Så gjenstår det å se om det kommer spillerne og «Football Manager 2013» til gode, da,  2. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3