- DSi-eksklusive spill denne høsten

Snart kan du finne de første DS-spillene spesielt myntet på Nintendos nyeste håndholdtmodell i hyllene.

1. september 2009 13:37

Til nå har du kunne spille nye DS-titler på alle Nintendos håndholdtmodeller, men til høsten kommer spillene som krever at du har DSi. Det er Kotaku som viderebringer disse ryktene, etter å ha snakket med en forhandler.

Masato Kuwahara, sjef for DSi-hardwareavdelingen til Nintendo, sa under årets GDC-messe at slike spill var i støpeskjeen.

SPLITTES BRUKERBASEN?

Men det er likevel overraskende at de første titlene visstnok skal ut allerede i løpet av 2009.

Kotaku skriver videre at disse titlene vil bli skilt fra de andre DS-spillene med en annen farge på omslaget samt en iøyenfallende advarsel på coveret som gjør kundene oppmerksomme på DSi-kravet.

Ubisoft har allerede annonsert titler som vil tilby et utvidet tilbud til DSi-eiere, gjennom flere spillbare muligheter sammenlignet med DS- og DS Lite-modellene.

«Jam Sessions 2» og «My Healthy Cooking Coach» er to slike spill.

Men snart kommer altså spillene du bare kan spille på DSi, og som med Wii MotionPlus vil Nintendo la tredjepartsutviklere lede an utviklingen av slike spill, forteller Kotakus kilde. Siden lanseringen av DSi 3. april, har Nintendo så langt konsentrert seg om å lage nyversjoner og originaler til DSiWare-onlinebutikken.

Nintendo svarte ikke på Kotakus forespørsel om en kommentar knyttet til denne saken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3