DSi allerede en bestselger

Nintendo kan notere seg ny salgsrekord, allerede før den kommende håndholdte konsollen er ute i butikkene.

22. mars 2009 09:20

I følge spillbutikkjeden GameStop har flere kunder forhåndsbestilt DSi enn forrige modell, DS. Det sier ikke så rent lite, for salget på DS har passert 100 millioner – det dobbelte av konkurrenten PlayStation Portable fra Sony.

Les også: PSP runder 50 millioner.

Den nye konsollen til Nintendo, som ble lansert i Japan allerede i november men først lanseres i Norge i begynnelsen av april, inneholder to kameraer – ett på utsiden og ett plassert på den øverste av de to skjermene.

DSi har også forbedret lyd- og skjermkvalitet. Den kanskje største nyheten er likevel at du kan laste ned programmer og spill fra DSiShop, en onlinebutikk ikke ulik Virtual Console på Nintendo Wii.

Les også: DS vil knuse PS2-rekord.


FORVENTER IKKE WII-PROBLEMATIKK

Sjefen i GameStop, Bob McKenzie forteller i et ferskt intervju at DSi allerede slår rekorder, og forventer ikke samme problematikk rundt mangel på varer som med Nintendo Wii når DSi snart lanseres.

- Vi har sett et friskt forhåndssalg av DSi. Det er sannsynligvis det dobbelte av det vi fikk fra den originale DS’en når det gjelder reservasjoner, så vi forventer store ting, sa visedirektør i GameStop, Bob McKenzie, i følge Venture Beat.

- Mange ganger er det leveringene rett etter slipp som er virkelig viktige. Du må ha produktet for å ivareta momentum etter at det først lander i butikkhylla, så ikke kundene kommer inn i butikker og føler som de gjorde med Wii i starten.

Les også: Beyonce debuterer på DSi.

- Jeg tror at det var kunder som i løpet av det første året kom inn i butikker, lette etter en Wii og som på en måte ble av avvist fordi de ble lei av å besøke spillbutikker og alltid høre at de ikke hadde den på lager. Jeg tror ikke det vil skjer med DSI, og jeg tror vi kommer til å få en flott lansering av den, sier McKenzie.

DSi lanseres i Europa 3. april, to dager før konsollen kommer i amerikanske butikker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3