Dropper VR for Xbox One.

- Vi mener opplevelsen er best på pc.

22. juni 2018 11:30

(PressFire.no): Noen husker kanskje da Project Scorpio, kodenavnet på det som skulle bli Xbox One X, ble avduket, så slo Microsoft seg også på brystet med «VR med høy oppløsning».

I ettertid bekreftet også Phil Spencer at den nye konsollen ville støtte virtuell virkelighet.

Neh.

Blikke noe

Nå bekrefter markedssjefen til Microsoft, Mike Nichols, at det ikke kommer noe.

- Vi har ingen spesifikke planer for Xbox og virtuell virkelighet eller mixed reality. Vårt perspektiv har vært, og fortsatt er, at pc sannsynligvis er den beste plattformen for VR og MR.

- Som en åpen plattform kan den tilby raskere og oftere oppgraderinger, sier han til Gamesindustry.biz.

Videre mener han at augmented reality passer godt på mobiler.

PlayStation Vr.
PlayStation Vr.

Hololens til bedriftsmarkedet

Som kjent har Microsoft jobbet med Hololens – en brille som blander datagrafikk med en skjerm på et par briller – en løsning vi har prøvd.

Satsingen har imidlertid støtt på utfordringer og teknologigiganten har ikke gitt opp, men fokuserer primært på såkalt bedriftsarkedet kontra forbrukermarkedet.

Sony har lansert virtuell virkelighets-plattform i PlayStation VR til PlayStation 4-konsollen, og har blitt den mest solgte plattformen. En rekke andre løsninger har lansert til Windows, hvor Oculus Rift og HTC VIve er de mest kjente.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3