Dropper flerspiller i «Last of Us 2»

Skal gis ut som frittstående spill i etterkant istedet.

27. september 2019 10:44

(PressFire.no): Det tok tid, men omsider har vi fått en lanseringsdato for oppfølgeren til «The Last of Us», som vil slippes 21. februar neste år til PlayStation 4.

En ny og flott trailer kom ut samtidig som lanseringsdatoen, og den kan du se her.

Spørsmålet mange har stilt i etterkant av traileren har vært om originalspillets gode flerspillerdel, «Factions», ville gjøre comeback.

Men her har det vært litt frem og tilbake – først sa regissør Anthony Newman til Gamespot at «Factions» skulle komme tilbake, før spilldesignet Emilia Schatz fortalte USgamer at det kun var en enkeltspillerdel.

Nå har Naughty Dog kommet med en oppklaring via Twitter, hvor det kommer fram at flerspillerdelen er  under utvikling, men at den vil bli gitt ut som en helt separat utgivelse i etterkant av «The Last of Us 2».

- Som vi har sagt så er enkeltspillerdelen med stor margin det mest ambisiøse prosjektet Naughty Dog har tatt på seg. På samme måte, da utviklingen startet på evolusjonen til «Factions»-modusen fra «The Last of Us 1», vokste visjonen til teamet forbi det å være en tilleggsmodus til enkeltspillerdelen, står det i uttalelsen.

- Vi ønsker å støtte begge visjonene, og tok den vanskelige avgjørelsen om at «The Last of Us 2» ikke skal ha en online-modus.

- Men du vil etter hvert oppleve fruktene av vårt utviklings-team sine online-ambisjoner, bare ikke som en del av «The Last of Us 2». Når og hvor det blir realisert er fortsatt ikke avklart. Men vær sikker på at vi er like store fans av «Factions» som resten av dere og gleder oss til å dele mer når det er klart.

Dette backes også opp av sjefsdesigner på spillet, Vinit Agarwal, som skriver på Twitter at de ikke har glemt modusen.

- Vi holder fortsatt på å ansette folk til online-teamet vårt – ting skjer, skriver han.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3