Dårlig nytt for de som spiller på Ubuntu

Steam dropper offisiell støtte.

26. juni 2019 13:02

(PressFire.no): Valve har vært en av de største aktørene til å investere i spilling på Linux – ikke bare egne spill og plattformen Steam, men har også hjulpet med å få Windows-spill til å kjøre på Linux via Proton-prosjektet.

Det er på Ubuntu-varianten av Linux Valve har holdt som hjem når de har fokusert på Linux. Det er også naturlig i den grad det er den desidert mest populære såkalte distroen.

Men nå blir det slutt på støtte fra Valve.

Med versjon 19.10 «kutter» nemlig Ubuntu støtte for 32-bit-pakker – eller vil ha begrenset støtte for 32-bit. 

32-biters programvare er sjelden aktuelt for moderne spill, men det er en betydelig andel av katalogen til for eksempel Steam som fremdeles krever støtte for 32 bit.

Twitter skriver en av utviklerne fra Valve, Pierre-Loup Graffais, at de dropper offisiell støtte for Ubuntu 19.10.

De vil nå evaluere hvordan de kan unngå minst mulig negativ effekt for de eksisterende kundene, men også bytte fokus til en annen versjon av Linux.

Utvikleren bak Ubuntu, Canonical, bedyrer at de vil jobbe for å finne løsninger hvor man fremdeles kan kjøre 32-biters programvare – for eksempel med såkalte containers eller emulering.

I tillegg har de «forpliktet» seg til delvis støtte for 32 bit. Valve har foreløpig ikke annonsert noen endring i sine planer om å endre hovedplattorm.

Det er verd å nevne at Steam-biblioteket til brukerne naturligvis kan tas med til et nytt operativsystem eller Linux-variant.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3