«Driveclub VR» har dukket opp igjen

Selv om utvikleren har blitt lagt ned.

26. april 2016 11:52

(PressFire.no): For noen uker siden ble det først klart at Sony droppet Evolution Studios fra utviklerhæren sin, før nyheten om at Codemasters har ansatt hele hurven og innlemmet dem som et eget team.

Men hva skjedde med det de holdt på med, og ikke minst hva skjedde med merkevarene de hadde i påsan, som «Driveclub» og «Motorstorm»?

- Vi tar ikke med noen eksisterende merkevarer eller noe av teknologien. Det er bare personene vi er ute etter, sa Codemasters-sjef Frank Sagnier i en uttalelse om støvsugingen av Evolution.

Det betyr at Sony fortsatt sitter og ruger på de forskjellige spillseriene, og nå kan det se ut som om et annet studio har tatt over fakkelen når det kommer til «Driveclub»:

Virtual reality-utgaven av spillet er nå blitt vurdert av aldersmerkingsorganet ESRB.

Litt dårligere grafikk

60 fps er minimum for at du skal kunne ha en bra opplevelse av VR, og litt magisk triksing bygd inn i Sonys VR-dings kalt reprojeksjon gjør at det hele kjøres ut i hele 120 bildeoppdateringer i sekundet.

Men i sin jakt etter 60 bilder i sekundet har det blitt gjort noen kompromisser når det kommer til hvordan spillet ser ut.

12 datastyrte biler er for eksempel redusert til åtte. Grafikken har blitt justert ned litt, så detaljene rundt veien er mindre påtrengende og imponerende – men bildeoppdateringa sørger for en kompromissløs opplevelse av selve løpet.

Vi har testet

PressFires Kjetil Svensen testet VR-utgaven av «Driveclub» under Paris Game Week i fjor, og hadde bare lovord å fortelle om denne versjonen:

«Når du nærmer deg en krapp sving der det ligger et par konkurrenter foran deg, har det sjelden vært enklere å tilpasse farta og snike seg inn i et perfekt spor for å vinne posisjon i terrenget. Dybdefølelsen gir et nytt nivå av beherskelse.

At omgivelsene rundt ser litt døde ut er kanskje ikke så farlig, når du i stedet får en uovertruffen kontroll på konkurrentene. 

Resultatet? Førsteplass –  og ikke én skrape i billakken etterpå.» 

Det er ikke sagt noe om «Driveclub VR» vil komme til lanseringen av Playstation VR, ei heller om spillet kommer til å dra nytte av den nye PlayStation 4-konsollen som har kraftigere maskinvare.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3