«Driveclub»- og «Motorstorm»-utviklerne legges ned

Sony restrukturerer i Europa.

22. mars 2016 21:17

(PressFire.no): Sony har stengt utviklerstudioet Evolution. Det kommer frem i en pressemelding sendt ut i kveld.

Det britiske studioet, som står bak spill som «Motorstorm»-serien og «Driveclub», har vært Sony-eid siden 2007, etter å ha lagd «Motorstorm» til lanseringen av PlayStation 3.

Nedleggelsen kommer i kjølvannet av en intern sjekk på alle SCEWS-studioers, der Sony har bestemt seg for å restrukturere de europeiske studioene.

- Hvor det er mulig, vil vi forsøke å flytte personell over til andre prosjekter, skriver Sony i pressemeldingen, men innrømmer at de står i fare for å miste dyktige medarbeidere.

- Ved å fokusere på andre studioer som allerede har spennende nye prosjekter mener vi at vi kommer til å stå sterkere fremover.

I fjor ble hele 55 ansatte avskjediget fra selskapet, i et trekk Sony sa var for å fokusere på å gjøre «Driveclub» til en racingtjeneste som skulle flikkes og gnikkes på.

«Driveclub» hadde en mildt sagt trøblete lansering, der spillet først ble utsatt en knippe ganger, før selve utgivelsen ble nær ødelagt av kontinuerlig servertrøbbel og manglende innhold.

Dette har i etterkant blitt rettet, og spillet har nærmest blitt født på ny – men nå har Sony altså sett seg nødt til å legge ned hele studioet. Vi vet det ble jobbet med en VR-versjon av Driveclub, som det nå kan se ut til ikke kommer.

Ryktene går nå på Twitter om at noen av utviklerne som nå mister jobben kommer til å gå sammen for å starte opp et nytt studio.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3