Dreamhack-eierne blar opp 1,6 milliarder for «Bloons»-skaperne

Flashy.

25. mars 2021 18:23

(PressFire.no): Den svenske spillgiganten MTG utvider, og blar nå opp til sammen 1,6 milliarder svenske kronasjer for «Bloons»-utvikler Ninja Kiwi fra New Zealand.

1,2 milliarder betales med én gang, mens 406 millioner mer kommer om utviklerne når diverse finansielle mål de neste tre årene.

Bloooooooooooons.

Ninja Kiwi omtales i en pressemelding som en av drivkraftene bak «Tower Defense»-sjangeren, og de annonserer i samme slengen at de skal utgi «Bloons Tower Defense Battles 2» senere i år, som er et konkurransespill.

Dette skal muligens inkluderes i ESL Gaming-sfæren, skal vi tro utviklerne.

MTG bladde opp over en milliard kroner for både E-sportguruene i ESL og for LAN-kjempen Dreamhack for noen år siden. Selskapet hadde tidligere også ansvaret for tv-kanalene under Viasat-paraplyen, men dette er skilt ut i et eget selskap for å kunne fokusere på spill og e-sport.

Ninja Kiwi utvikler for det meste mobilspill og skal ifølge MTG ha gått bra i pluss de siste årene med 337 millioner kroner i omsetning i fjor.

«Bloons» ble utviklet i 2007 og ble raskt populært på diverse flash-spillsider. (På 123spill.no var spillet ofte blant de mest spilte, om vi skal stole på undertegnedes hukommelse fra da han dreiv siden.)


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3